Paradă militară de Ziua Națională a României în municipiul Baia Mare

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în municipiul Baia Mare, în data de 1 Decembrie, începând cu orele 9.00, la Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș”, unde va avea loc dezvelirea unei plăci aniversare, dedicată Centenarului Marii Uniri.
Autoritățile administrației publice locale, împreună cu reprezentanții structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională vor depune coroane de flori la monumentele reprezentative de pe raza municipiului reședință de județ, după ceremonia de la unitatea militară.
În Piața Tricolorului, pe strada Gheorghe Șincai, se va desfășura, de la ora 15.00, ceremonialul militar și religios de Ziua Națională a României. După realizarea dispozitivului, prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan va primi onorul, va saluta Drapelul de luptă și va trece în revistă Detașamentul de onoare. Se va proceda la intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți.
După prezentarea alocuțiunilor, va defila detașamentul de onoare, tehnica militară din Garnizoana Baia Mare, respectiv tehnica din dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Manifestarea se va încheia cu un moment cultural-artistic și focuri de artificii.
Conform dispoziției Statului Major al Apărării din Ministerul Apărării Naționale, cu prilejul aniversării Zilei Naționale a României, pe timpul ceremoniei care va avea loc în Garnizoana Alba Iulia, Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” va executa 21 salve de artilerie.