Donațiile maramureșenilor pentru persoanele sinistrate au ajuns în județul Neamț

Campania umanitară de colectare a produselor alimentare de bază pentru persoanele afectate de inundații, derulată la nivelul județului nostru s-a încheiat, a precizat prefectul Vasile Moldovan.
La centrul de colectare a donațiilor de la fostele tabere școlare cetățenii au donat peste 600 de litri de apă (plată și minerală), 300 kg de făină albă, 300 kg de zahăr, 270 litri de ulei, 100 kg de orez, 100 kg de făină de mălai, 400 de conserve din carne și preparate din carne, dar și 80 de pachete de paste făinoase. De asemenea, s-au efectuat și donații în bani, care vor fi cheltuiți pentru cumpătarea de produse alimentare de bază.
”Maramureșenii au sprijinit demersul nostru și au înțeles să își ajute semenii aflați în suferință, care au pierdut agoniseala de-o viață, datorită fenomenelor hidrometeorologice și revărsării apelor. Le mulțumim pentru solidaritatea de care au dat dovadă și pentru donațiile făcute din suflet”, a spus prefectul de Maramureș.
Aducem mulțumiri și partenerilor care s-au implicat în campania umanitară: structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Județeană pentru Tineret și Sport, Federației Organizațiilor Neguvernametale de Tineret Maramureș, instituțiilor administrației publice județene și locale, persoanelor voluntare, dar și reprezentanților mass-media și jurnaliștilor maramureșeni din presa centrală care au promovat demersul de a ne ajuta semenii afectați de inundații.
Ajutoarele umanitare vor fi transportate, în perioada următoare, în județul Neamț și vor fi distribuite de autorități persoanelor sinistrate de inundații.