Program de lucru prelungit cu publicul la serviciul de pașapoarte

Pentru asigurarea unor servicii de calitate și fluidizarea solicitărilor cetățenilor programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș a fost prelungit zilnic pentru perioada 26 iulie -31 august a.c., până la ora 18.30, conform dispozițiilor primite de la Ministerul Afacerilor Interne. Măsura de prelungire a programului de lucru cu publicul a fost discutată la videoconferința cu prefecții, subprefecții și șefii serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, cu secretarul de stat Dan Mihai Chirică.
În Monitorul Oficial nr. 647/25.07.2018 a fost publicat Ordinul 82/2018 al Ministrului Afacerilor Interne, prin care angajații de la ghișeele serviciilor publice comunitare de pașapoarte și permise poartă în mod obligatoriu, în timpul programului de lucru, uniforma de reprezentare de serviciu sau echipamentul specific, stabilit prin normele de echipare.
”Am anticipat că în perioada specifică vacanței de vară, odată cu venirea acasă a maramureșenilor care lucrează în străinătate, vom avea un aflux mai mare de cetățeni care se vor prezenta la ghișee pentru preschimbarea documentelor de călătorie. În acest context, prin Ordinul prefectului nr.293 din 29 iunie 2018, a fost prelungit programul de lucru cu publicul la ghișeele serviciului pentru a putea prelua solicitările și procesa în sistem cererile cetățenilor. De asemenea, județul nostru va primi, în aceste zile, o nouă stație de lucru, care va fi operaționalizată prin deschiderea unui nou ghișeu de lucru cu publicul, începând de luni, 30 iulie a.c.”, a spus subprefectul Alexandru Cosma.
Prelungirea programului de lucru cu cetățenii la pașapoarte a fost modificat și pe site-ul mm.prefectura.mai.gov.ro, în secțiunea servicii publice/ pașapoarte.
Secretarul de stat Dan Mihai Chirică a precizat în cadrul videoconferinței de astăzi, 26 iulie a.c., că vor fie efectuate, de la nivel central, controale inopinate în teritoriu la serviciile publice comunitare pentru evidența și eliberarea pașapoartelor.