Vernisaj expoziție ”100 de ani de administrație românească”

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Instituției Prefectului, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost vernisată expoziția ”100 de ani de administrația românească”. Despre semnificația evenimentului și aniversarea Instituției Prefectului-Județul Maramureș au vorbit prefectul Vasile Moldovan, vicepreședintele CJ, Ioan Doru Dăncuș, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și primarul Municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.
Expoziția ”100 de ani de administrație publică” a fost prezentată de către directorul Muzeului Maramureșan, Gheorghe Todincă, care a adus în atenție documente referitoare la administrația românească, dar și instalarea primului prefect al județului, în anul 1919, la Sighetu Marmației.
Inspectorul școlar general Maria-Lucreția Ana Moldovan a vorbit despre rolul și importanța procesului educațional în societatea maramureșeană, respectiv despre parteneriatul și diseminarea informațiilor din proiectul educațional ”Arta de a conduce” în unitățile de învățământ din județ.
În cadrul evenimentului au fost acordate diplome de excelență elevilor selectați din proiectul educațional ”Arta de a conduce”.
Elevii Ștefania Cînța de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare, Denis Lazăr de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare și Alexandru Onaci de la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” din Baia Mare, desemnați în prima etapă a proiectului educațional, ”Prefect pentru o zi”, ”Președinte al Consiliului Județean pentru o zi” și ”inspector școlar general pentru o zi” au subliniat rolul și importanța autorităților administrației publice județene și ,ocale, a serviciilor publice deconcentrate, dar au vorbit și despre cunoștințele acumulate și oportunitatea de a participa la implementarea de politici publice care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a