Prefectul Rudolf Stauder a fost investit în funcție

În această dimineață s-a desfășurat în sistem videoconferință, cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-COV-2, în prezența Subsecretarului de stat Gheorghe Sorescu și a Directorului general Teodor Iulian Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne, ceremonia de investire în funcția de prefect al județului Maramureș a domnului Rudolf Stauder.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 49/2022, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 35 din data de 12 ianuarie 2022, domnul Rudolf Stauder a fost numit în funcția de prefect al județului Maramureș.

Prefectul Rudolf Stauder a depus jurământul în conformitate cu dispozițiile art. 251 alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Maramureș. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

La ceremonia de investire au fost prezenți în sala Palatului Administrativ, doamna subprefect Enikö-Erzsébet Krizsanovszki, domnul Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș, domnul senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș și domnul Doru Lazăr, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. În finalul ceremoniei de investire, Subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu a citit mesajul Ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, adresat doamnelor și domnilor prefecți și subprefecți cu ocazia depunerii jurământului de investire.