Cursuri suspendate azi la Boiu Mare, Vima Mică și Preluca Nouă

Aspectele cauzate de căderile abundente de zăpadă, la nivelul județului, au fost analizate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din această dimineață. Sunt asigurate stocuri de materiale antiderapant pentru intervenția pe drumurile naționale și județene. Problema ridicată de reprezentanții societății s-a referit la aprovizionarea cu sare de la saline. Sunt încheiate contracte pentru aprovizionare, dar prioritate se acordă contactelor externe.
Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, comisar șef de poliție Liviu-Constantin Grozavu, a precizat că, de la începutul lunii decembrie și până în prezent au fost înregistrate 37 evenimente rutiere, din care 36 cu pagube materiala si unul cu victime. Pentru deszăpezirea tardivă au fost amendate două societăți care asigurau practicabilitatea drumurilor publice din județ.
Direcția de Sănătate Publică a comunicat lista persoanelor vulnerabile la nivelul județului, gravide, bolnavi dializați, bolnavi cronici, din zone greu accesibile, pentru a fi preluați și ajunge, la timp, în unitățile de asistență socială sau în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile de a asigura spitalizarea în cea mai apropiată unitate sanitară cu paturi.
La solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a aprobat suspendarea cursurilor, în data de 15 ianuarie a.c., la Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structură Preluca Nouă.
Cererea Asociației Elevilor Maramureș de suspendare a orelor de curs în municipiul Baia Mare a fost prezentată, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat respectarea prevederile legislației în vigoare ( suspendarea cursurilor se efectuează la cererea directorului unității de învățământ, în baza hotărârii Consiliului de Administrație, respectiv aprobării Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean). Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a precizat că, până la începerea ședinței de lucru, nu au fost înregistrate solicitări de suspendare a cursurilor din partea conducerilor de unități de învățământ din Baia Mare. Autoritățile administrației publice locale băimărene prezente la ședință au precizat că utilajele au intervenit și au lucrat la deszăpezirea și lărgirea părții carosabile.
Poliția Transporturi Feroviare a comunicat reluarea circulației rutiere pe calea ferată, pe relația Baia Mare-Satu Mare.
Se menține pericolul producerii de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi.
Vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Gabriel-Valer Zetea, a solicitat trimiterea de adrese la Ministerul Economiei în care să solicite sprijin pentru sprijinirea onorării contractelor de livrare interne, respectiv la Primăria și Consiliul Local Cavnic pentru identificarea unui teren și preluarea în proprietatea Consiliului Județean Maramureș, în vederea amenajării unei parcări pentru fluidizarea traficului rutier în zona pârtiilor de schi.