Ziua Instituției Prefectului, marcată în municipiul Baia Mare

Prin Legea nr. 348/2018 a fost instituită, în ziua de 2 aprilie, Ziua Instituției Prefectului, care poate fi marcată de către autoritățile publice centrale și locale, dar și de către instituțiile de cultură prin manifestări cultural-științifice.
”Vom marca semnificația acestei zile, în județ, prin mai multe evenimente. La Palatul Administrativ va avea loc mâine, 2 aprilie a.c., de la ora 12.00, în hol vernisajul expoziției ”100 de ani de administrație românească”. După vernisaj, vor fi premiați elevii participanți în cadrul proiectul educațional ”Arta de a conduce” un proiect destinat și diseminat în unitățile de învățământ din teritoriu pentru implicarea tinerilor în creșterea gradului de implicare, asumarea de responsabilități în domeniul politicilor publice implementate la nivelul instituțiilor administrative publice județene, respectiv servicii publice deconcentrate. De la ora 14.00, la sala Millenium M1, din Centrul Vechi, al municipiului reședință de județ, va fi lansat volumul ”Prefecții Maramureșului 1919-2019”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
La manifestarea organizată în parteneriat de către Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Consiliul Județean Maramureș au fost invitați să participe foștii prefecți și subprefecți ai județului, consilierii județeni, șefii serviciilor publice deconcentrate, primarul Municipiului Baia Mare, primarul Municipiului Sighetu Marmației, șefii structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională, culte religioase etc.
Expoziția ”100 de ani de administrație românească” va fi prezentată și în municipiul Sighetu Marmației, cu sprijinul autorităților administrației publice locale.