Ședința Comisiei de Dialog Social a județului Maramureș

Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social a județului Maramureș, condusă de doamna subprefect Krizsanovszki Enikő Erzsébet.

Alături de membrii Comisiei de Dialog Social Maramureș, ne-au onorat cu prezența domnul Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, și reprezentanții următoarelor organizații: Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş; Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş; Uniunea Generală a Industriaşilor din România, Filiala Maramureş.

Principalele teme discutate au fost:

  1. Impactul Măsurilor Fiscale și Bugetare – Analiza impactului măsurilor prevăzute în Legea nr. 296/2023 asupra lucrătorilor și operatorilor economici cu capital majoritar/integral deținut de stat sau de unitățile administrativ-teritoriale. Prezentare susținută de Blocul Național Sindical, Filiala Maramureş.
  2. Protestul Salariaților din Sănătate – Abordarea revendicărilor salariaților de la casele județene de asigurări de sănătate și implicațiile acestuia asupra sistemului de sănătate public și privat. Prezentare realizată de Blocul Național Sindical, Filiala Maramureş.
  3. Modificări în Sistemul de Pensii – Propuneri de modificare și completare a proiectului de lege privind sistemul de pensii publice. Prezentare susținută de Uniunea Județeană CNSLR-Frăția, Filiala Maramureş, și Confederația “Meridian”, Filiala Maramureş.
  4. Reforma în Sănătate – Propunere de completare a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2023. Prezentare realizată de Uniunea Județeană Sanitas Maramureş.
  5. Salarizarea Personalului în Instituțiile Cheie – Discuții pe marginea problemei salarizării personalului din Casa Județeană de Pensii și Direcția de Sănătate Publică Maramureș. Prezentare susținută de Casa Judeţeană de Pensii și Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste dezbateri și propuneri reprezintă pași importanți pentru viitorul nostru colectiv. Mulțumim tuturor participanților pentru contribuția lor valoroasă!