Sărbători Pascale în siguranță!

Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județ vor fi la datorie în această perioadă. În contextul Sărbătorilor Pascale, domnul prefect Rudolf  Stauder, a dispus în calitate de conducător al serviciilor publice deconcentrate, intensificarea acțiunilor de control de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș cu privire la depozitarea, desfacerea, etichetarea, asigurarea condițiilor de igienă, transportarea și comercializarea produselor. Verificările de către echipele de control se efectuează în scopul prevenirii comercializării de produse neconforme care să afecteze sănătatea cetățenilor.

Sacrificarea mieilor se realizează doar în unități de abatorizare,    autorizate sanitar-veterinar, iar comercializarea în unități de alimentație publică, de asemenea, autorizate sanitar-veterinar.

Prefectul Rudolf Stauder solicită operatorilor din industria alimentară și din turism, unităților de alimentație publică să respecte prevederile legislației în vigoare, normele sanitar-veterinare, condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare, dar și cele tradiționale care se consumă în perioada sărbătorilor pascale.

Se asigură de către domnul prefect și doamnele subprefect continuitatea în zilele libere legale, iar la nivelul instituțiilor publice deconcentrate cu atribuții specifice este asigurat serviciul de permanență.

Vrem ca maramureșenii, turiștii și cetățenii ucraineni aflați în județul nostru să petreacă în liniște și siguranță Sărbătorile Pascale, a mai adăugat prefectul Rudolf Stauder.