Peste 4300 permise de conducere au fost emise în primul semestru al acestui an în Maramureș

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș a desfășurat în primul semestru al acestui an activitatea de lucru cu publicul la nouă ghișee în baza programării electronice pe pagina www.drpciv.ro. Dovezile înlocuitoare ale documentelor de înmatriculare se eliberează, inclusiv pentru numerele preferențiale în maxim două ore, iar pentru permisele de conducere pe loc, după depunerea documentelor.

” La sfârșitul lunii iunie, în județ nostru sunt peste 180.000 posesori de permise de conducere. În primul semestru al acestui an au fost emise peste 4300 permise de conducere și au fost preschimbate în străinătate 434 permise de conducere. Activitatea de examinare a candidaților la proba practică pentru obținerea permisului de conducere se desfășoară în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației. Parcul auto cuprinde în județ peste 180.000 de vehicule. În primul trimestru al acestui an au fost emise peste 14.000 certificate de înmatriculare și au fost radiate definitiv din circulație peste 2700 de vehicule. S-au atribuit peste 9400 numere preferențiale de înmatriculare și acordate peste 7300 autorizații provizorii de circulație”, a declarat subprefectul Alexandru Cosma.

Activitatea de pregătire profesională a angajaților s-a desfășurat în conformitate cu dispozițiile și instrucțiunile primite de la nivel central cu privire la înmatricularea vehiculelor, radierea acestora, eliberarea permiselor de conducere,  precum și activitatea de examinare. De asemenea, au fost efectuate controale tematice referitoare la supravegherea în sala de examen, documentația de emitere s permiselor de conducere și activitatea de supraveghere în sala de examen.