Materialele pentru alegerile prezidențiale au fost transportate în teritoriu

Materialele necesare pentru desfășurarea scrutinului electoral din data de 10 noiembrie a.c., privind alegerea Președintelui României au fost încărcate în această dimineață și transportate pe rute, conform graficului stabilit, sub pază militarizată.
”Acestea vor fi predate pe bază de proces verbal primarilor unităților administrativ-teritoriale și vor rămâne păzite în locațiile stabilite. În preziua desfășurării procesului electoral președintele biroului electoral, împreună cu locțiitorul vor primi de la primar, pe bază de proces verbal, un exemplar din listele electorale permanente, buletinele de vot, ștampila de control, ștampila cu mențiunea ”VOTAT”, tuș și tușiere, formularele stabilite, un buletin de vot anulat pentru a fi afișat la sediul secției de votare, timbre autocolante, broșuri cu legislația aplicabilă, ecusoanele membrilor biroului electoral al secției de votare, alte materiale stabilite de Biroul Electoral Central”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura, în data de 9 noiembrie a.c., între orele 18.00 și 20.00 prezența la sediul secției pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.
Președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca procesul electoral să se desfășoare în bune condiții. Atribuțiile acestuia se întind și în afara secției de votare, în curtea acestuia, la intrările în curte, în jurul locației de vot, până la o distanță de 500 de metri. În ziua desfășurării scrutinului, între orele 7.00-21.00 sunt interzise comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. Conform prevederilor legislației în vigoare au dreptul să participe la alegerile pentru Președintele României toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, cu excepția debililor sau alienaților mintali puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. Pe listele electorale permanente sunt înscriși 424911 maramureșeni cu drept de vot. Alegătorul are dreptul la un singur vot, în fiecare tur de scrutin organizat pentru alegerea Președintelui României. Cele 28 de servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor vor avea următorul program de lucru cu publicul pentru eliberarea cărților de identitate: sâmbătă, 9 noiembrie a.c., între orele 8.00-16.00, duminică 10 noiembrie a.c., între orele 7.00-21.00. Pentru eliberarea cărții de identitate adresăm rugămintea cetățenilor de a deține toate documentele prevăzute de legislația în vigoare, atunci când se prezintă la ghișeele serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor.