Lansare album omagial și plachete aniversare primite de foștii prefecți ai județului

În sala ”Bogdan Vodă” din Palatul Administrativ s-a desfășurat lansarea volumului ”Instituția Prefectului-Județul Maramureș la Centenar”. La manifestarea cultural-artistic au fost prezenți președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, subprefectul Alexandru Cosma, PS Episcop Greco-Catolic Vasile Bizău, părintele Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier misionar-social în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, foștii prefecți ai județului Maramureș, după anul 1989, șefii structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională, șefii serviciilor publice deconcentrate, angajați ai instituției.
După interpretarea Imnului Național al României de către corurile reunite ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmi, pompieri, poliție de frontieră) a fost păstrat un moment de reculegere în memoria foștilor prefecți Liviu Doru Bindea și Sandu Pocol.
Despre volumul de carte ”Instituția Prefectului-Județul Maramureș la Centenar” a vorbit prefectul Vasile Moldovan, care a spus: ” Am considerat să celebrăm Anul Centenarului Marii Uniri prin realizarea unui volum omagial în care să prezentăm activitatea desfășurată de instituție, iar angajații care își desfășoară activitatea participă la construirea unui viitor mai bun și sunt cei care dau valoare stabilimentului. Unitatea colectivului, responsabilitatea și solidaritatea angajaților sunt fundamente care vibrează în sufletele noastre și ne inspiră să contribuim la dezvoltarea economică și socială a județului, la bunăstarea maramureșenilor. Cu pasiune, speranță, dedicație și cu inimile deschise construim în profunzime tot ceea ceste posibil pentru a asigura continuitatea unei instituții tradiționale, în contextul valorilor democrației moderne. Atunci când o instituție este ținută în inimă, putem spune că cei care lucrează aici și-au găsit menirea, iar cuvintele exprimă împlinirea viselor angajaților din acest edificiu administrativ, care au conturat o identitate și au ales să își slujească semenii, cu aspirația la exemplaritate și performanță”.
Foștii prefecți ai județului Maramureș, Anton Pop, Dan Marinca, Gheorghe Mihai Bârlea, Mircea Mecea, Liviu Bechiș, Ioan Buda, Viorel Deghid, Gyongyike Bondi, Sorin Rednic și Anton Rohian, dar și soția regretatului prefect Liviu Doru Bindea au depănat amintiri și evenimente care s-au succedat în timpul mandatului de prefect.
Sala ”Bogdan Vodă” a răsunat de colindele interpretate de corurile Inspectoratului Teritorial al Poliței de Frontieră Sighetu Marmației, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Poliției Municipiului Sighetu Marmației și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș.
Pentru contribuția adusă și buna activitate desfășurată la conducerea instituției și sprijinul acordat autorităților administrației publice locale, prefectul Vasile Moldovan a înmânat plachete aniversare foștilor prefecți, dar și buchete de flori doamnelor Gyongike Bondi și Angela Bindea.
Manifestarea s-a încheiat cu colindătorii de la Biserica Penticostală Muntele Sionului Baia Mare și binecuvântările transmise cu ocazia sărbătorilor de iarnă de către PS Episcop Greco-Catolic Vasile Bizău și părintele Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier misionar-social în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.