Forum dedicat gestionării situațiilor de urgență

Prefectul Vasile Moldovan a participat în București, la un forum dedicat gestionării situațiilor de urgență în care au fost prezentate echipamente și soluții de intervenție la producerea unor situații de urgență.  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: ”Forumul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului – Camera Deputaților, unde au fost prezenți prefecții din teritoriu. Ne-au fost prezentate de către firme specializate în domeniu soluții inteligente, ca exemple de bună practică între sectorul public și cel privat, echipamente și metode de lucru la producerea unor situații de urgență sau dezastre (calamități naturale) ”.

 În domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor au fost vizualizate echipamente de voce și date securizate, în toate zonele de acoperire, pentru transmiterea rapidă a informațiilor, echipamente de alarmare complexe, inclusiv portabile, respectiv de comunicații în mediu ambiental zgomotos sau cu infrastructură de securitate critică, specifică intervențiilor la frontieră sau în caz de inundații. Aceste sisteme de voce și date au fost concepute pentru a asigura protecția activelor și siguranța vieții sălbatice. De asemenea, am avut ocazia să vedem echipamente, îmbrăcăminte și tehnologii avansate care să sprijine forțele de intervenție în caz de atac terorist, a mai adăugat prefectul Vasile Moldovan.

Pentru echipele de intervenție la producerea unor situații de urgență au fost produse de societăți comerciale specializate, echipamente de protecție corporală, flexibile și mobile, cu design optimizat ce asigură o îmbunătățire semnificativă a confortului și protecției utilizatorului. Un alt produs util este sistemul modular de containere, creat pentru a deservi cetățeanul și a ușura activitatea echipelor de intervenție în caz de calamități naturale. Acesta este multifuncțional, mobil, ușor de montat și transportat cu ușurință, putând fi folosit ca centru de comandă, locuințe temporare pentru sinistrați, camere de triaj pentru persoane rănite, centru de distribuție alimente sau punct de depozitare pentru materialele și echipamentele de intervenție.

Evenimentul a fost interesant, având în vedere că noile tehnologii și aplicații în domeniu vin în sprijinul autorităților administrației publice centrale și locale pentru a-i ajuta în eficientizarea timpului de răspuns, a avea o reacție rapidă și integrată în situații de risc și de urgență, a mai precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.