Festivitate de premiere Cupa ”1 Decembrie” la șah pentru copii și juniori

La competiția organizată de Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș, în colaborare cu CS Sig-Mar Sighetu Marmației care s-a desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie a.c. la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației s-au înscris 80 de elevi din ciclul primar și gimnazial. La concursul de șah ”Cupa Centenar” au fost prezenți și elevi din județele învecinate, dar și din Ucraina, orașul Solotvino. Concursul s-a desfășurat în sistem open, pe parcursul a cinci runde, după care s-a întocmit un clasament general, dar și clasamente pe categorii de vârstă.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am organizat a doua ediția a concursului de șah la Sighetu Marmației, de Ziua Națională a României, așa cum am stabilit anul trecut. Jocul de șah este sportul minții și are un rol important la dezvoltarea aptitudinilor și elevilor, dar în același timp contribuie la îmbunătățirea rezultatelor din procesul educațional. Elevii care s-au prezentat la competiție au dat dovadă, în fața tablei pătrate, de concentrare, iscusință, motivare și perseverență. Le mulțumesc celor care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a concursului, părinților care s-au deplasat cu copiii la Sighetu Marmației, dar și celor care i-au îndrumat și susținut pe copiii din toate punctele de vedere pentru a putea participa la competițiile de șah. Acest proiect derulat în parteneriat și în colaborare ne motivează pentru a promova acest sport și a sprijini cluburile de șah din județ”.
Toți participanții au fost premiați cu medalii, cupe, diplome și cadouri de către prefectul Vasile Moldovan și reprezentanții organizatorilor și partenerilor competiției.
Pe locul I al clasamentului general s-a clasat Ioana Mihaela Trifoi. Premiul special al turneului a fost primit de către David Anca. Au fost premiați următorii concurenți, pe grupe de vârstă și categorii: Alina Moldovan, Teodora Vălenaș, Andra Popescu-Pop, Ana Big, Mara Bocut, Alexandru Sofineti, Balazs Kovacs, Patrick Sandor, Eduard Danea, Nicolas Teleptean, Mihai Grigos, Tudor Colta, David Sofineti, Abel Kovacs, Dragoș Lenghel-Bologa, Rareș Văsuț, Cosmin Ananie, David Verdeș, Mihai Siserman, Darius Jolopciuc, Ionuț-Paul Moldovan, Gabor Hanek, Mihai Oros, Ivan Kraus, Darius Țiple, Alexandru Cozma, David Puicar și Andrei Năsui.