Comunicat de presă

,,Dragi maramureșeni, dragi români,

Vă propun să ne acordăm câteva momente pentru a ne imagina cum ar fi fost astăzi, dacă la 1 decembrie 1918 nu ar fi avut loc Marea Unire. Așa, putem înțelege mai bine cât de recunoscători trebuie să fim pentru realizarea acestui ideal, la capătul unui șir lung de suferințe și nedreptăți ale neamului nostru.

Astăzi, ne amintim de ei și îi omagiem pe eroii țării noastre, pe cei care au luptat pentru visul lor, pe martirii neamului și pe cei care s-au jertfit pentru generațiile următoare.

Ziua de astăzi e o sărbătoare. O zi a împlinirii. A Unirii. Au trecut 105 ani de la Adunarea Națională de la Alba Iulia și cu toții avem datoria să ne iubim și să ne respectăm țara. Să ne cunoaștem istoria și cultura. Să păstrăm vii tradițiile și frumusețea obiceiurilor noastre. Să ne meținem identitatea și să nu ne îndoim de ea. Toate acestea reprezintă piloni esențiali care oferă stabilitate și longevitate patriei noastre.

Avem în spate atâtea exemple ale oamenilor care și-au iubit țara și au transformat-o într-un loc mai bun, mai prosper, mai puternic. Pentru ei, pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri, trebuie să continuăm ce au început  și să consolidăm idealurile naționale.

Unirea nu a fost realizată de un singur om. Dacă ne unim într-un crez, într-un ideal, împreună vom reuși.

Poate vă este cunoscută inițiativă Instituției Prefectului de a recomanda în școlile primare și gimnaziale intonarea Imnului Național la începutul fiecărei zile, având în vedere că există și o lege în acest sens. Imnul este un simbol fundamental al unei națiuni. Credem că prin sedimentarea simbolurilor și prin cultivarea conștiinței naționale, copiii de astăzi vor deveni adulți cu valori puternice și o identitate națională bine fundamentată.

Să fim mândri că suntem români. Nu doar azi, în fiecare zi dată de Dumnezeu.

Vă mulțumesc și vă îndemn să rămânem uniți pentru a construi împreună un viitor prosper pentru țara noastră.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi maramureșeni!

La mulți ani tuturor românilor!” –  mesajul domnului prefect.