Comunicat de presa

🔴Până în acest moment, în România este confirmat un singur caz de infectare cu CORONAVIRUS, pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

🔴În acest moment, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

🔴Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu CORONAVIRUS și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.
Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

🔴De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu CORONAVIRUS, au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.
Reamintim că programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!
Pentru suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

🔴Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.
Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

🔴Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu CORONAVIRUS și spitalizați în Japonia, precizăm că starea lor de sănătate este în continuare bună.

🔴Cei șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.