Ziua Pașaportului Românesc

Ziua Paşaportului Românesc, marcată în fiecare an, în ziua de 19 martie, aminteşte de data la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită „Lege asupra paşapoartelor”. În acest context, statul român introducea primele principii generale pentru paşapoarte şi pentru trecerea frontierei. Chiar dacă paşapoartele erau documente individuale de călătorie în străinătate, în acesta puteau figura, pe lângă titular, şi soţia, soţul şi copiii minori.

Măsurile dispuse de la nivel central, cu privire la prelungirea termenului de valabilitate, respectiv notificarea prin SMS a cetățenilor cu privire la expirarea acestuia sunt doar câteva dintre procesele recent implementate, pe lângă elementele de securitate și de siguranță integrate,  pentru eficientizarea sistemului național de eliberare și evidență a pașaportelor simple.

Implementarea platformei www.epasapoarte.ro asigură o mai bună eficientizare a programărilor online împreună cu softul de programare electronică existent la nivelul județului nostru pe site-ul mm.prefectura.mai.gov.ro

Am încercat să îmbunătățim permanent serviciile oferite maramureșenilor, să încercăm să evităm aglomerația la ghișee. Suntem, în același timp, conștienți că mai avem încă multe aspecte de îmbunătățit, dar și lucruri de realizat, de la lucrări de reparații și de modernizare a sediului serviciului, la o atitudine și o deservire a cetățeanului care să respecte standarde, principii și valori specifice unei societăți democrate. Avem în atenție rezolvarea problemelor semnalate din teritoriu cu privire la preluarea și eliberarea documentelor. Vom apela la servicii specializate pentru a evita prelungirea timpului în vedere preluării solicitărilor și înscrierea datelor în sistemul de emitere și de eliberare a documentului de călătorie

Apreciem activitatea depusă de colegii noștri de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Maramureș. Le mulțumim pentru implicarea, înțelegerea, răbdarea și munca care uneori nu se desfășoară în cele mai bune condiții! Îi asigurăm de stimă, respect și considerație, de sprijin în rezolvarea problemelor cu care se confruntă la locul de muncă.

La Mulți Ani!

Prefect Vasile Moldovan

Subprefect Alexandru Cosma