Spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Române în Baia Mare

Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare organizează azi, 24 ianuarie a.c., de la ora 11.00, un eveniment cultural-artistic de Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române și Centenarului Marii Uniri, intitulată ”Hai să dăm mână cu mână” se va desfășura pe Bd. Unirii, în zona Catedralei Episcopale ”Sfânta Treime”.
După intonarea Imnului Național al României vor fi rostite alocuțiuni despre semnificația Unirii Principatelor Române și împlinirea a 159 de ani de la Mica Unire. Pe scena amplasată, în zonă, vor evolua Andrei Păunescu cu cenaclul ”Totuși iubirea”, Corala ”Armonia”, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, Taraful și Grupul Folk ”Nuanțe” de la Școala Populară de Artă, Fanfara Municipală Baia Mare, Gavrilă și Alex Martari, Corul Bărbătesc din Vălenii Șomcutei și Corul ”Sf. Ioan Damaschin” al Studenților Teologi din Baia Mare.
Băimărenii și locuitorilor unităților administrativ-teritoriale din apropierea municipiului reședință de județ (Baia Sprie, Tăuții de Sus, Satu Nou de Jos, Tăuții Măgherăuș, Recea, Lăpușel, Mocira, Firiza) sunt invitați și așteptați, de la ora 12.00, pe Bulevardul Unirii, pentru a da mână cu mână și a se prinde, alături de autoritățile administrației publice județene și locale în celebra Hora Unirii, simbol al unității neamului românesc.