Prefectul Vlad Emanuel Duruș: „Viitorul nostru este împreună, viitorul nostru este în Uniunea Europeană!”

În cursul zilei de luni, 17.05.2021, prefectul județului Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a participat la demararea proiectului transfrontralier ” Promovarea culturii etniei hutsule în regiunea transfrontalieră România-Ucraina”.

 

Un proiect finanțat de Uniunea Europeană și care are ca prim obiectiv întărirea relațiilor dintre cele două maluri ale Tisei. Instituția Prefectului – Județul Maramureș susține acest demers și dorește o colaborarea cât mai strânsă între comunitățile din România și Ucraina.

 

Prefectul Vlad Emanuel Duruș a declarat:„ Etnicii ucrainieni din România și etnicii români din Ucraina pot să fie siguri că în instituțiile noastre vor găsi parteneri de încredere pentru proiectele lor. Viitorul nostru ni-l putem imagina doar împreună, iar viitorul nostru este în Uniunea Europeană.”

 

În cursul zilei au avut luări de cuvânt atât primarul comunei Bistra,  Duciuc Vasile, cât și  Victor Medvid, primarul consiliului local Rakhiv, Ucraina.

 

Printre cele mai importante rezulate ale acestui proiect transfrontalier vom regăsi realizarea casei memoriale a lui Havrelo Klempus din Bistra, România și realizarea Amfiteatrului Burkut din Rakhiv, Ucraina.