Prefectul Vasile Moldovan a participat la cursul de pregătire pentru managementul situațiilor de urgență

Prefectul Vasile Moldovan a fost convocat și a participat în perioada 14-18 mai a.c., la cursul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, destinat prefecților și subprefecților, care s-a desfășurat la Centrul Național a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani.
Obiectivul cursului de pregătire l-a constituit cunoașterea caracteristicilor și formelor de manifestare a riscurilor, îndeplinirea în mod unitar a măsurilor de protecție a populației la producerea situațiilor de urgență, în scopul prevenirii, respectiv evitării/limitării pierderilor de vieți omenești, valorilor materiale și protecției mediului.
”Am discutat despre evaluarea riscurilor de dezastre la nivel național și implementarea proiectului (RO-RISK), finanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, ce va aduce la nivelul administrației publice beneficii directe și indirecte pentru cunoașterea riscurilor la care sunt supuse comunitățile, creșterea calității planurilor de prevenire și de răspuns la situații de urgență generate de diferite tipuri de manifestare pe care le gestionează autoritățile publice. De asemenea, ne-a fost prezentată tehnologia GIS, ce poate fi utilizată în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv impactul asupra mediului. Alte subiecte au vizat organizarea protecției civile în Uniunea Europeană, tipurile de risc și modalitatea de lucru în Comitetul Suprem de Apărare a Țări (CSAT)”, a adăugat prefectul de Maramureș.
O altă tematică abordată a făcut referire la propunerile de modificare a legislației referitoare la avizarea și autorizarea privind securitatea la incendiu.