Ministrul Carmen Dan a vizitat zonele afectate de inundații din Săliștea de Sus

Ministrul  Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vizitat în această dimineață, împreună cu prefectul Vasile Moldovan și președintele Gabriel-Valer Zetea zonele afectate de inundații din orașul Săliștea de Sus. Ministrul a participat la o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Săliștea de Sus în care i-a fost prezentat un bilanț al efectelor negative produse de ”ruperea de nori”.

Am dorit să vin să văd situația la fața locului pentru a sprijini și susține comunitatea, să acordăm suportul necesar. Vor fi constituite echipe pentru evaluarea pagubelor și se va realiza un studiu geotehnic pentru efectuarea lucrărilor de consolidare în cele două zone unde s-au produs alunecările de teren. Întotdeauna este mai bine să prevenim, decât să intervenim pentru a gestiona situațiile de urgență și efectele acestora. Ministerul Afacerilor Interne a avut pregătiți peste 5000 de angajați pentru intervenții și sprijin în teren în sprijinul comunităților afectate de ploile abundente și inundații. Am văzut aici că  există preocupare și interes local pentru a proteja bunurile oamenilor”, a spus ministrul Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne s-a deplasat în cele două zone unde s-au produs alunecări de teren, după precipitațiile abundente. Într-o zonă sunt afectate patru gospodării, din care una are pereții din interiorul casei crăpați, iar bunurile materiale din gospodărie au fost mutate. În cealaltă zonă cu alunecare de teren este amplasată o gospodărie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș va realiza, cu sprijinul grupurilor de suport tehnic, evaluarea pagubelor produse de ”ruperea de nori” și va întocmi rapoartele necesare pentru obținerea de resurse financiare din bugetul județului sau fonduri de la nivel central (dacă pagubele produse vor avea valori peste posibilitatea alocării de fonduri din bugetul județului).