Dotări pentru cei din linia întâi

Instituțiile aflate în linia întâi a luptei împotriva răspândirii noului tip de Coronavirus – Covid 19 au intrat astăzi în posesia unor noi echipamente de protecție. Acestea au fost primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Direcției de Sănătate Publică a județului Maramureș, Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Serviciului de Ambulanță Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. În total, au fost primite și repartizate 1380 de combinezoane de protecție.
Săptămâna aceasta, instituțiile mai sus amintite, precum și Spitalul Municipal Sighetu Marmației, respectiv spitalele orășenești din Borșa și Vișeu de Sus au mai primit, în total, 200 de combinezoane de protecție, 725 de măști tip FFP2 și 400 de măști tip FFP3.
Echipamentele primite de I.S.U. Maramureș vor fi utilizate de către personalul care asigură misiunile de transport specializat a persoanelor suspecte sau infectate cu noul tip de Coronavirus.