Depozitare ilegală de deșeuri la Petrova

În cursul zilei de azi, Instituția Prefectului-Județul Maramureș a fost sesizată cu privire la depozitarea de deșeuri pe raza unității administrativ-teritoriale Petrova. Acestea au fost abandonate în locația neautorizată și neamenajată în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și fără respectarea normelor de igienă și de protecție a mediului.

În acest context, prefectul de Maramureș, Silviu Nicolae Ungur, împreună cu conducerea Consiliului Județean Maramureș, a solicitat instituțiilor abilitate, respectiv Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș să deschidă o anchetă pentru a identifica persoanele și vehiculele cu care s-au transportat și descărcat deșeurile. ”Instituțiile abilitate s-au deplasat la fața locului și au deschis o anchetă. Sperăm ca în scurt timp persoanele implicate în acest caz să fie identificate. Vă asigur că vor fi aplicate toate măsurile legale care se impun”, a declarat Nicolae-Silviu Ungur, prefectul județului Maramureș.

Persoanele care se fac vinovate de încălcarea legii privind regimul deșeurilor vor fi obligate să acționeze pentru igienizarea terenului, eliminarea deșeurilor prin societăți specializate și autorizate. Totodată, acestea vor suporta costurile aferente.