Comunicat de presa

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a condus astăzi, 5 martie a.c., la sediul MAI, o ședință în sistem videoconferință cu prefecții și membrii comitetelor județene pentru situații de urgență.
Tema videoconferinței a fost coordonarea măsurilor dispuse la nivel central și județean pentru combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).
La ședință au participat Secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și Secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Gheorghe Sorescu.
În cadrul videoconferinței, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a explicat prefecților măsurile decise în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Prelucrarea personalului din teritoriu este necesară și se face în mod constant în scopul coordonării și aplicării unitare a măsurilor dispuse de la nivel central.
De asemenea, prefecților li s-a transmis să asigure permanența, să actualizeze modul în care se face înlocuirea personalului implicat în gestionarea situațiilor legate de virusul COVID – 19 (coronavirus) și să ofere sprijin Direcțiilor de Sănătate Publică pentru realizarea anchetelor epidemiologice.
Ministrul Afacerilor Interne a amintit obligativitatea prefecților de a transmite constant informațiile de interes, consultându-se, permanent, cu Grupul de Comunicare Strategică format la nivel central.