30 hectare de pădure alpină afectate de incendiu în zona Borșa

Un incendiu de vegetație alpină a izbucnit în zona Borșa. Rafalele de vânt au contribuit la extinderea focarelor. Prefectul Vasile Moldovan a declarat că intervenția pompierilor este dificilă, datorită zonei montane înalte de peste 1800 metri, culmea Toroioaga (deasupra iazului Colbu). La fața locului intervin peste 90 de pompieri militari cu 11 mijloace tehnice. Direcția Silvică Maramureș a mobilizat 47 de angajați din cadrul ocoalelor alpine. S-a apelat la sprijinul clubului Offroad 4×4 Extrem Adventure care este prezent la fața locului cu cinci autovehicule specializate pentru teren specific zonei montane.
”Am discutat cu primarii din localitățile Borșa și Vișeu de Sus pentru a ne sprijini, pe lângă angajații serviciilor voluntare pentru situații de urgență, cu cetățeni din cadrul unităților administrativ-teritoriale, pentru localizarea și stingerea focarelor de incendiu. De asemenea, vor sprijini acțiunea de intervenție și angajați și mijloace tehnice din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră. Acțiunea de la Borșa este coordonată de inspectorul șef ISU Maramureș, colonel inginer Adrian Miron Chichișan”, a spus președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.
La ora actuală, se pregătesc corturile de campare și se execută lucrări cu utilaje pentru pregătirea unui baraj artificial în scopul alimentării cu apă a elicopterelor ce urmează să sprijine intervenția structurilor de la Borșa.