Măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în zona pârtiilor de schi de la Cavnic

Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a traficului rutier în zona pârtiilor de schi de la Cavnic au fost dispuse măsuri de montare a indicatoarelor rutiere de restricție pentru oprirea și staționarea autovehiculelor pe drumul județean.
Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Lipsa locurilor de parcare în zonă determină pasionații sporturilor de iarnă să își parcheze autovehiculele pe tronsonul drumului județean 109 F, în zona pârtiilor de schi pe ambele părți ale drumului. Acest fapt conduce la perturbarea traficului rutier și chiar la blocaje în trafic, care nu permit accesul și intervenția vehiculelor serviciilor de urgență (pompieri, SMURD, ambulanță, poliție, jandarmi, salvamont).Am considerat împreună cu președintele Consiliului Județean Gabriel Valer Zetea, vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și cu administrația publică locală a orașului Cavnic, respectiv poliție să analizăm situația și să luăm măsuri pe termen scurt și lung”.
Pe termen scurt, am decis, de comun acord, cu conducerea Consiliului Județean, administratorul de drum și Serviciul Poliției Rutiere Maramureș să procedăm la inventarierea, necesarul și locurile de amplasare a indicatoarelor rutiere de restricție care să interzică oprirea și staționarea autovehiculelor. Acestea vor fi montate pe DJ 109 F, pe sensul de urcare dinspre orașul Cavnic (zona ”Roata”) până în zona pârtiilor de schi. Implicarea administrației publice locale, a administratorilor pârtiilor de schi, fluidizarea circulației cu sprijinul agenților de poliție, dar și respectarea regulilor de circulație și reglementarea prin indicatoare care să interzică oprirea vehiculelor pe partea dreaptă a drumului județean, spre urcare la pârtiile de schi vor contribui la buna desfășurare a traficului rutier, a adăugat prefectul de Maramureș.
Pe termen lung, a fost identificat un amplasament, în zona Hotelului ”Roata”, unde pot fi amenajate locuri de parcare. Am convenit cu conducerea Consiliului Județean Maramureș să procedăm la identificarea în cartea funciară a proprietarului terenului, iar mai apoi în funcție de situația juridică să inițiem procedurile legale pentru amenajarea locurilor de parcare pentru autovehicule.
Termenul pentru montarea de către SC Drumuri și Poduri SA Maramureș a indicatoarelor rutiere de restricție în ceea ce privește oprirea și staționarea autovehiculelor este 25 ianuarie a.c., a mai precizat prefectul Vasile Moldovan.