‼️Comunicat de presă cu privire la începerea campaniei de vaccinare a cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare

🔵 În această dimineața, la ora 10.00, a debutat campania de vaccinare împotriva COVID-19 a cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, unitate medicală nominalizată alături de alte nouă spitale din țară.
🔵 La Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare au fost amenajate două puncte de vaccinare, cu spațiu pentru triajul epidemiologic și spațiu post-vaccinare, cu respectarea fluxurilor de acces/ieșire și respectarea normelor de protecție sanitară. 🔵 Primele cadre medicale vaccinate au fost doamna doctor Alina Rus, medic coordonator secție ATI, spital suport COVID-19, respectiv doamna doctor Kristina Cucu, director medical Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare. 🔵 Sunt îndeplinite condițiile de păstrare a vaccinurilor în conformitate cu cerințele producătorului și procedurile primite de la nivel central.
🔵 Cele 210 doze de vaccin distribuite pentru județul Maramureș au fost aduse direct, cu pază militarizată, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” București. 🔵 Programul de funcționare al centrului de vaccinare este de 12 ore pe zi, între orele 8.00-20.00. 🔵 Capacitatea de vaccinare a centrului este de 120 persoane pe zi, cu respectarea intervalului de timp stabilit de așteptare. 🔵 Este o zi deosebită, plină de încredere și de speranță, o șansă de a combate pandemia și de a reveni la o viață normală. 🔵 Au fost prezenți, din cadrul nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, subprefectul Oana-Mihaela Oșanu, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, doctor Rareș Pop, comandantul Garnizoanei Baia Mare, colonel Costel Coste, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, doctor Vasile Pop, coordonatorul centrului de vaccinare și directorul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, doctor Vasile Bonaț, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea”, Gabriela Hofer, personal medical și reprezentanții mass-media.
🔵 În județul Maramureș sunt 16 locații/centre de vaccinare stabilite: în municipiul Baia Mare, municipiul Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie, Borșa, Șomcuta Mare Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Ulmeni, comunele Moisei și Poienile de Sub Munte, care vor deservi cetățenii în procesul de vaccinare. Acestea își încep activitatea în funcție de etapele prevăzute în campania de vaccinare.
🔵 Echipamentele de comunicații au fost asigurate de către Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Maramureș. Ele sunt funcționale și au fost predate persoanelor nominalizate din centrele de vaccinare.
🔵 Acțiunea de vaccinare a decurs în condiții foarte bune. 🔵 Au fost imunizate 105 cadre medicale, din care 42 de medici, 49 de asistenți medicali și alte 14 cadre medicale (infirmieri, biologi, chimiști).
🔵 Nu s-au înregistrat efecte secundare imediate, pierderi și alte incidente.
🛑Vaccinarea este gratuită, voluntară, sigură și eficientă!
🔵 Activitatea de vaccinare a cadrelor medicale maramureșene va continua mâine dimineață.
🔵Împreună și prin efort comun salvăm vieți!